Cul de Sac

Cultuurcentrum, Lier

Frederik Croene nam in één take een plaat op in het Concertgebouw van Brugge (december 2018). Cortizona het fantasische platenlabel van Philippe Cortens brengt die opname uit op LP. Het ontwerp van de hoes is van de geniale Karl Van Welden. Hoe ze die hoezen hebben gemaakt zie je in dit filmpje.

‘Cul de Sac’: a record where Fredrik Croene explores the boundaries and limits of the piano. A mind blowing journey through his soul and his past.

Frederik Croene (1973) bouwde in zijn nog jonge carrière naam op met zijn avontuurlijke pianoprogramma’s. Op zijn repertoire prijken klassiekers van Mozart en Beethoven naast composities die pas gisteren werden voltooid. In al deze verschillende stijlperiodes lijkt hij volledig op zijn gemak. Bovendien presenteert hij vaak nieuwe Belgische muziek waarvoor hij in 2005 een onderscheiding kreeg met de Pelemansprijs.

Het past dan ook bij Croenes eigenzinnige talent dat hij zich een tijd als autodidact ontwikkelde alvorens een muziekstudie te volgen. Vanwege zijn groeiende belangstelling voor hedendaagse muziek en nieuwe uitvoeringspraktijken verhuisde hij halverwege de jaren ’90 naar Gent. Hij volgde er pianolessen bij Claude Coppens en vertrok daarna naar Brussel waar hij in 1999 bij Boyan Vodenitcharov afstudeerde. Hij volgde daarnaast verscheidene internationale masterclasses bij onder meer Jos van Immerseel, Hans Leygraf, György Kurtag en Alexei Lubimov.

Liers Cultuurcentrum

Cul de sac frederik croene 2019 Karl Van Welden
OTHER EVENTS