Cul de Sac

Cultuurcentrum, Mechelen

In januari 2018 was pianist Frederik Croene nog te bewonderen in het indrukwekkende Mars II in het cultuurcentrum. Recent verscheen zijn compositie Cul De Sac bij Cortizona, het platenlabel van Philippe Cortens, dat op korte tijd naam heeft gemaakt met opmerkelijke en unieke releases (o.a. Les Planètes van Jean Hoyoux dat we eind 2018 presenteerden in het Brusselse planetarium).

Frederik Croene heeft op korte tijd naam gemaakt als een avontuurlijk componist en pianist en dat wordt met Cul De Sac mooi geïllustreerd. De compositie werd in één take opgenomen en bestaat uit vier uitgesponnen pianosolo’s waarin Frederik Croene letterlijk de uitersten van zijn piano en van zijn eigen mogelijkheden opzoekt. Melancholie en rustige melodieën krijgen te maken met weerhaken, dissonanten, tempo- en volumewisselingen: minimalisme wordt bij hem maximalisme.

“Frederik Croene duikt bommetjesgewijs in de postklassieke poel. ... Hij doet zijn tracks schuimen, opspatten en kolken. Zelden klonk postklassiek spannender.” — Humo

“Prachtig.” — De Standaard

Cul de sac frederik croene 2019 Karl Van Welden
OTHER EVENTS