Tiptoe Company & Frederik Croene + screening The Silence of Ani, a film by Francis Alys

PostX, Merelbeke

Tiptoe company’s stichtende kern, Jona Kesteleyn (gitaar) & Pieter Lenaerts (bas) brengen een live impro set met Frederik Croene en zijn Piano Démécanisé. Ervaring uit de hedendaagse klassieke muziek wordt getoetst aan experimentele benaderingen uit de meest afgelegen improvisatie koterijen.

Pieter Lenaerts is niet alleen bassist bij Tiptoe maar speelde de voorbije vijf jaar op sarangi, 5-snarige contrabas of zingende zaag ook mee op zo goed als alle live concerten van Razen, steeds in goede drone-banen geleid door het duo Brecht Ameel & Kim Delcour. Getuige hiervan was bvb de Razen-tape Rare Unclothed Mare, uitgebracht bij House of Alchemy. Hij maakt ook deel uit van Basssss en Fundament, twee aankomende projecten met enkel lage instrumenten, bijeengebracht door contrabassist Peter Jacquemyn.

Jona Kesteleyn schippert als gitarist en muzikant graag tussen uiteenlopende genres als hedendaags klassiek, experimenteel, free impro, klassiek, oude muziek,... Hij deelde het podium met onder meer Luk Vaes, Seth Josel, Frederik Croene, Zwerm, Spectra Ensemble en Ictus. Op zijn parcours kwam hij een heleboel componisten van uiteenlopen allooi tegen zoals Raphaël Cendo, Patricia Alessandrini, Frederik Neyrinck, Walter Hus en Glenn Branca. In 2011 startte hij een eigen ensemble op samen met contrabassist Pieter Lenaerts onder de naam Tiptoe Company.

Frederik Croene is zwervend pianist, speelt regelmatig met Timo van Luijk (aka Af Ursin, samen maakten ze de LP Voile au Vent) en in december 2015 een LP uit op het Gentse label B.A.A.D.M. Als componist en pianist realiseerde hij onlangs in De Vooruit met Karl van Welden het Mars II project en met zijn ontmantelde piano Le Piano Démécanisé stond hij al op talloze (buitenlandse) podia zoals in Finland, Holland Festival en het Transit Festival.

PostX

Tiptoe frederik croene
OTHER EVENTS